Ceremoniální matcha Koicha

   Jak připravit ceremoniální matchu - METODA KOIcha

 

Matchæologist® návod jak připravit ceremoniální matcha tea — Koicha (hustá) příprava

Step by step návod, jak připravit ten nejlepší matcha tea, tentokrát metodou koicha (hustý čaj) by Matchæologist. Pro přípravu 'usucha' (řídký čaj), navštivte náš druhý návod Jak připravit ceremoniální matcha tea — Usucha (řídká) příprava.

Přidejte dvě bambusové odměrky matcha tea do šálku.
Přibližně 1/2 polévkové lžíce (~1g)

Zalijte trochou vody(cca 1 PL)
Použijte ~70°C (ne vařící) měkkou, filtrovanou vodu

Vyšlehejte do konzistence jemné pasty.
Přitlačte při šlehání, ať dokonale spojíte obě ingredience.

Přidejte ~70ml zbylé vody.

Vyšlehejte tak, aby se na povrchu vytvořila pěnová vrstva. Obě ingredience musí být perfektně spojeny.

Posaďte se a užijte si svojí chvilku. :)